Knister ja Eve Tharlet: Viivi Villava



Sain tällä kertaa käsiini kuvakirjan, mikä kertoo Viivi lampaasta.

Viivillä oli hyvin ohut turkki, mitä ei pystytä vielä keritsemään. Niinpä Viivi tyytyy vain haikailemaan toisten lampaiden perään, joilla oli komeat villat. Viivi päättääkin lähteä kävelylle, odottaessaan villan kasvua. Pian villa rupeaakin kasvamaan. Villa on niin kaunista, että monet eläimet olisivat halunneet hieman sitä. Ikävä kyllä, mitä enemmän Viivin villa kasvoi, sitä itsekkäämmäksi Viivi tuli. Onneksi juuri ennen kuin villa meinasi peitota Viivin, hän sai hyvän neuvon. 

Kuvitus tässä kirjassa ei aivan iskenyt minuun. Kertomus oli itsessään hyvä ja opettava. Olen kuullut tuttujen tonttujen kertovat, lasten pitävän tästä kirjasta. Viivissä löytyy monta puolta, joten monet löytävät samaistumiskohteen hänestä. Tämä kirja, käsitykseni mukaan, on Pikkuväki-lehden mukana tulleen päiväkerhojen kausisuunnitelman 2010-2011 yksi perusteos. Kannattaa tutustua kyseiseen pakettiin, jos kaipaat kristinuskoon pohjautuvia työstömahdollisuuksia tähän kirjaan.

Kirjan pääopetus omasta mielestäni on: ei pidä olla itsekäs, sillä siinä saattaa käydä hullusti. Kirja kertoo myös vahvasti ystävyydestä.

Kertoilemisiin
- Kirjastotonttu -

Kommentit

Suositut tekstit